Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcije

Siniša Kuhar: Ministar Mrsić je legitiman, ali ne koristi nikome

mirando mrsić,portal
Robert Anić/PIXSELL
15.05.2013.
u 12:07

Siniša Kuhar, glavni tajnik Sindikata državnih i lokalnih sklužbenika i namještenika komentirao je izjavu ministra Miranda Mrsića o niškorisnim štrajkovima

To što je ministar Mirando Mrsić komentirao štrajk u HŽ-u i Croatia Airlinesu, koji su državne tvrtke, ne daje mu za pravo štrajk proglašavati štetnim ništa više od štrajka u nekoj privatnoj tvrtci, jer je time stao na stranu poslodavca, premda bi kao ministar trebao jednako držati \"štangu\" poslodavcima i radnicima, kaže Siniša Kuhar, glavni tajnik Sindikata državnih i lokalnih sklužbenika i namještenika komentirajući riječi ministra koji je za spomenute štrajkove rekao da su legitimni ali i niškorisni činovi.

Pojašnjavajući Zakon o radu i mogućnosti štrajkova Kuhar govoreći o izjavi Mrsića navodi da se radi o osobi koja je kolektivne ugovore usporedila s kancerogenim tkivom.

– Poslije svega izrečenoga od strane ministra postavlja se pitanje može li na čelu ministarstva rada biti osoba koja o temeljnim demokratskim i civilizacijskim stečevinama na području rada i radnih odnosa misli i izražava se na ovakav način.

Parafrazirajući Mrsićevu izjavu o (ne)korisnosti štrajka, mogli bi reči: „Ministar Mrsić je legitiman, ali ne koristi nikome\".

>>Mirando Mrsić: Štrajk je legitiman, ali ne koristi nikome

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije